Co nás čeká po smrti.Je tam něco?
+14
petra
Mysteri
janmat
Petr V.
Martin Cibulka
stefan
Věra Kolafová - quaero
Arago
Aleš
Doktorka White
Petr Štefek
Jirka z P. (queens)
Hvězdlický
OOO
18 posters
Svědkové Jehovovi a Strážná věž :: Bible, víra, křesťanství, zkušenosti :: Člověk (duch, duše, tělo)
Strana 7 z 15
Strana 7 z 15 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15
Jirka z P. (queens)- - Výstraha Administrátora: uživatel napadá druhé a/nebo nezařazuje příspěvky podle témat
- Poeet p?íspivku : 2926
vztah k organizaci : už dlouho nečinný
Reputace : 0
Body : -168
Registration date : 04. 03. 06
Re: Co nás čeká po smrti.Je tam něco?
Naposledy upravil dne 24/3/2007, 23:58, celkově upraveno 1 krát
Mysteri- Poeet p?íspivku : 305
Body : -25
Registration date : 08. 03. 07
A jako legraci jsem to pochopil, a přidal se...
Hvězdlický- - Sdělení Administrátora: uživatel zablokován pro porušování pravidel diskuze
- Poeet p?íspivku : 4670
Body : -158
Registration date : 30. 01. 06
A já to ukázal a ohodnotil graficky.
Jirka z P. (queens)- - Výstraha Administrátora: uživatel napadá druhé a/nebo nezařazuje příspěvky podle témat
To už jsem někde slyšel nebo viděl, nebylo to v Arabele? Ale jinak z tématu moc moudrý nejsem. Ale to asi neva, protože to, jestli po smrti někde budu nebo nebudu mi asi nijak nepomůže a člověk by měl věřit v Boha ne ze strachu nebo z vidiny přetučného zisku v nebesích, ale proto, že ho bezpodmínečně miluje...
Arago- Poeet p?íspivku : 505
vztah k organizaci : bývalý SJ
Body : 35
Registration date : 08. 02. 06
Bible:: Co nás čeká po smrti...
Jeví se mi to jako dobrý úsudek.Hvězdlický napsal:
(První nebe, stav před svržením satana, druhé, po svržení satana a třetí, po tisícileté vládě Krista, kdy nebe i zem v dokonalosti, předá zpět Bohu, Otci...)
..
Petr V.- Poeet p?íspivku : 363
Body : 10
Registration date : 08. 02. 07
Jako úsudek, nebo úvaha, ano.
Ale nemusí to odpovídat pravdě...
Ale nemusí to odpovídat pravdě...
Hvězdlický- - Sdělení Administrátora: uživatel zablokován pro porušování pravidel diskuze
Bible:: Co nás čeká po smrti...
Ještě bych připoměl:" Kdo miluje ploditele miluje i toho, kdo je jím zplozen". A také je to naopak, protože: " Kdo nemiluje svého bratra, kterého vidí, nemůže milovat Boha, kterého nevidí".Arago napsal:člověk by měl věřit v Boha ne ze strachu nebo z vidiny přetučného zisku v nebesích, ale proto, že ho bezpodmínečně miluje...
Petr V.- Poeet p?íspivku : 363
Body : 10
Registration date : 08. 02. 07
Naposledy upravil dne 24/3/2007, 23:59, celkově upraveno 1 krát
Pavel
Hvězdlický
Podľa mňa to niečo hovorí o stave mŕtvych. Chcel som aby ste sa upriamili na slovné spojenia zůstat v tomto těle - čo znamená zostať v tele, a ako sa dá odísť z tela? A na těle či mimo tělo ako to je v tele, vieme, ale ako to je mimo telo - na to ma zaujíma Váš názor.Vy tady popisujete něco, co nemá se smrtí nic společného, ale s dobou která dotyčného vrací do stavu existence a to buť duchovní nebo tělesné, ale nic to neříká o stavu mrtvých.
Hvězdlický
Počujem prvý krát. Beriem na vedomie. Mám aj iné vysvetlenie.Z toho textu usuzuji, že Pavel mluvil sám o sobě. O vlastní zkušenosti, kdy mu bylo dovoleno ve vidění nahlédnout do budoucnosti. Třetí nebe, bych chápal jako nové, očistěné nebe, a ráj, stav na zemi, v téže době... (První nebe, stav před svržením satana, druhé, po svržení satana a třetí, po tisícileté vládě Krista, kdy nebe i zem v dokonalosti, předá zpět Bohu, Otci...) Do této budoucnosti nebe a země (ráje) Bylo dovoleno Pavlovi nahlédnout. Viděl to, co na lidskou "mysl nepřišlo, oko nevidělo..." atd...
Židovská Tóra chápe "třetí nebe"jako místo "přímo" u Boha.Né každý se tam dostane..
OOO- Poeet p?íspivku : 646
vztah k organizaci : HLUBOKÝ OMYL
Body : -36
Registration date : 31. 01. 06
Datel má pravdu. Tretie nebo je nebo ktoré je akoby vyhradené Bohu. Podľa vtedajšej terminológie prvé nebo je to, kde sú mraky, druhé nebo je to kde sú hviezdy a tretie nebo je to, kde možno vidieť Boha.
Také si myslím, že má Datel pravdu ..ALE moc se mi nezdá "druhé nebe" v podání Štefana. Oproti prvnímu - hmotnému, mám za to, že se jedná o další duchovní symbol. Tipuji tento prostor spíš na Satanovo království, než na zářící hvězdičky.
Doktorka White- Poeet p?íspivku : 721
vztah k organizaci : bez vztahu
Body : -44
Registration date : 30. 08. 06
Stefane kde vám vychází, že mluvil o stavu mrtvých, on mluvil o stavu života. Chtěl být už s Pánem, ale protože měl ještě co na práci na Zemi, tak musel zůstat v těle, protože jinak by jim nemohl pomáhat.
To máte pravdu, že musel zostať v tele, aby pomáhal svojím verným, práve táto myšlienka predpokladá, že na to, aby mohol byť s Kristom, tak by musel z tela odísť. Otázka je, či myslel, že odíde z tela hneď po smrti a tým by Vaša predstava neexistencie po telesnej smrti nabrala trhlinu, alebo myslel, že bude s Kristom až po vzkriesení v tisícročnej vláde. Štruktúra textu napovedá, že Pavol sa rozhoduje medzi telesným a duchovným životom, a že tým predelom má byť fyzická smrť tela. Preto text napovedá, že Pavol bude s Kristom hneď po svojej fyzickej smrti, preto túži po smrti a nie po tisícročnom kráľovstve. Ale ako môže byť s Kristom hneď po svojej smrti, keď podľa Vašej predstavy po smrti človek prestáva existovať? Ak by ste pripustili dušu alebo ducha ako nositeľa osobnosti, ktorá môže po smrti trpieť alebo tešiť sa, tak by tento problém zanikol.
Já jen nemohu připustit, že existují lidé a skupiny, kteří přisuzují Bohu něco, co se s jeho podstatou neslučuje. Rouhačství, záliba v utrpení, bolesti, to jsou atributy satana, ale ne Boha, který je Láska. Pokud si myslíte něco jiného, tak jste nic nepochopil a vaše čtení Písma k ničemu nevedlo. Jen mě překvapuje, že tak dlouho po středověku si někdo může myslet, že je Bůh tyran a ten, který dychtí po utrpení dušiček. V celku chápu tu zbloudilost, když ještě dnes slýcháme, když zemře malé dítě z úst farářů vysvětlení zdrceným a bezmocným rodičům, že jejich milované dítě, dar od Boha, si povolal, vzal milující a laskavý Bůh, jak zvrácené a trestuhodné sdělení pro rodiče. Kdyby katoličtí duchovní byli někdy ženatí a měli své vlastní děti, nikdy by nemohli něco takového říci, ják je ten satan a jeho posluhovači zvrácení.
Pavle, píšeš:
...zbloudilost, když ještě dnes slýcháme, když zemře malé dítě z úst farářů vysvětlení zdrceným a bezmocným rodičům, že jejich milované dítě, dar od Boha, si povolal, vzal milující a laskavý Bůh, jak zvrácené...
Já tě chápu. Jsi nastartovaný v opozici, protože jsi oprávněně rozhořčený nad některými nesmyslnými výroky, které tě nenechávají v klidu. Říct rodičům, kteří ztratí dítě v té nesmírné bolesti, že si jejich dítě povolal Bůh je hrozné, ale prosím tě, jen se trochu zastav, není to zkratka?
Nebylo to třeba řečeno trochu jinak a ti lidé to v té své bolesti takto pochopili?
Nechci tu velkou chybu omlouvat, není to opravdu citlivé, takto mluvit ve vypjaté situaci.
Ale když se zastavíš a použiješ trochu rozum a svůj vztah k Bohu: co ti víc pomůže?
Myšlenka, že tvoje dítě je nenávratně pryč a není žádná naděje: to si myslí ateisti.
Nebo myšlenka, že tvoje dítě není vůbec nikde a kdoví jestli někdy bude vzkříšeno: myšlenka SJ.
Nebo že je tvoje dítě u Boha, v jeho náruči a on o ně něžně pečuje?
Prosím tě, nevyskakuj ze židle a nekamenuj mě! Ale zkus se do toho trochu vžít.
Možná, že někomu ta myšlenka někdy pomohla a tak ji třeba ti kněží opakují ve snaze pomoct těm lidem, jenže bez rozlišení a tak mnohým ještě přitíží.
A mezi námi, ruku na srdce - kdo víme úplně přesně, jak to opravdu je?
Jsou vždycky dva pohledy na věc - negativní a pozitivní. Myslím, že se ale nikam nedostaneme, když všechno uvidíme jen negativně.
...zbloudilost, když ještě dnes slýcháme, když zemře malé dítě z úst farářů vysvětlení zdrceným a bezmocným rodičům, že jejich milované dítě, dar od Boha, si povolal, vzal milující a laskavý Bůh, jak zvrácené...
Já tě chápu. Jsi nastartovaný v opozici, protože jsi oprávněně rozhořčený nad některými nesmyslnými výroky, které tě nenechávají v klidu. Říct rodičům, kteří ztratí dítě v té nesmírné bolesti, že si jejich dítě povolal Bůh je hrozné, ale prosím tě, jen se trochu zastav, není to zkratka?
Nebylo to třeba řečeno trochu jinak a ti lidé to v té své bolesti takto pochopili?
Nechci tu velkou chybu omlouvat, není to opravdu citlivé, takto mluvit ve vypjaté situaci.
Ale když se zastavíš a použiješ trochu rozum a svůj vztah k Bohu: co ti víc pomůže?
Myšlenka, že tvoje dítě je nenávratně pryč a není žádná naděje: to si myslí ateisti.
Nebo myšlenka, že tvoje dítě není vůbec nikde a kdoví jestli někdy bude vzkříšeno: myšlenka SJ.
Nebo že je tvoje dítě u Boha, v jeho náruči a on o ně něžně pečuje?
Prosím tě, nevyskakuj ze židle a nekamenuj mě! Ale zkus se do toho trochu vžít.
Možná, že někomu ta myšlenka někdy pomohla a tak ji třeba ti kněží opakují ve snaze pomoct těm lidem, jenže bez rozlišení a tak mnohým ještě přitíží.
A mezi námi, ruku na srdce - kdo víme úplně přesně, jak to opravdu je?
Jsou vždycky dva pohledy na věc - negativní a pozitivní. Myslím, že se ale nikam nedostaneme, když všechno uvidíme jen negativně.
Věra Kolafová - quaero- Poeet p?íspivku : 1373
Body : -21
Registration date : 24. 10. 06
Dobrá, tak ať se neříká ani ten či onen názor, když se neví jak to je doopravdy, ne?A mezi námi, ruku na srdce - kdo víme úplně přesně, jak to opravdu je?
Nediv se, že tak reaguji Quaero, ale nebudu mlčet nad výroky, které naznačují, že Bůh, který je Láska, chce někoho i po jednom trestu, který je závazný pro všechny, protože co může být nejhorší když je přerušen život. Ani ve světě se nesoudí dvakrát za stejnou věc. Ale nedivím se některým, kteří věří falešným naukám a stejně jako bylo osudovým pro Izrael, že se nechali ovlivňovat okolními národy, pak je za to Bůh odsoudil, tak se tomu vůbec nedivím ani zde, že se tu někteří k stejným falešným naukám vrací nebo je stále podporují, aby nezapoměli, co se stalo Izraelitům i Judě!!!
Naposledy upravil dne 24/3/2007, 23:57, celkově upraveno 1 krát
Přesně tak, vždyť i satan mluvil pravdu, že???
Genesis 3, 4 Had ji však začal ujišťovat: "Nevěřte tomu. Nemůžete zemřít, když ochutnáte nějaké ovoce. Já vím, co se za tím skrývá. 5 Bůh má strach, že ve chvíli, kdy sníte ovoce z toho stromu, stanete se bytostmi, jako je on sám. Budete pak stejně moudří a poznáte zlé i dobré. A právě toho se bojí."
A mám pocit, že někteří tu jeho pravdu zde presentují, úžasné!!!
Genesis 3, 4 Had ji však začal ujišťovat: "Nevěřte tomu. Nemůžete zemřít, když ochutnáte nějaké ovoce. Já vím, co se za tím skrývá. 5 Bůh má strach, že ve chvíli, kdy sníte ovoce z toho stromu, stanete se bytostmi, jako je on sám. Budete pak stejně moudří a poznáte zlé i dobré. A právě toho se bojí."
A mám pocit, že někteří tu jeho pravdu zde presentují, úžasné!!!
Pavel napsal
Dnes nevím, ale za komunistů tě odsoudili vesele za jednu věc mockrát.
Připojuju se k Muirne.
Na každý pád si všimni, že ti nikde nepíšu, že věříš falešným naukám, i když to klidně může být pravda stejně tak, jako ty si to myslíš o jiných. Ale copak na to mám právo, abych vynášela takové soudy? A ty máš zas právo na svůj názor. Jako každý z nás.
Spíš by mě docela zajímalo, co by tebe nejvíc povzbudilo při smrti dítěte, jak jsem se tam ptala, ale o tom nepíšeš.
Zkus připustit alespoň to, že ostatní mohou mít taky dobré pohnutky, i když třeba něco zvorají.
Ty ten svůj ale taky říkáš, ne? Tak proč nemůžou jiní psát zas ten svůj?
Dobrá, tak ať se neříká ani ten či onen názor, když se neví jak to je doopravdy, ne?
Ani ve světě se nesoudí dvakrát za stejnou věc.
Ale nedivím se některým, kteří věří falešným naukám a stejně jako bylo osudovým pro Izrael, že se nechali ovlivňovat okolními národy, pak je za to Bůh odsoudil, tak se tomu vůbec nedivím ani zde, že se tu někteří k stejným falešným naukám vrací nebo je stále podporují, aby nezapoměli, co se stalo Izraelitům i Judě!!!
Připojuju se k Muirne.
Na každý pád si všimni, že ti nikde nepíšu, že věříš falešným naukám, i když to klidně může být pravda stejně tak, jako ty si to myslíš o jiných. Ale copak na to mám právo, abych vynášela takové soudy? A ty máš zas právo na svůj názor. Jako každý z nás.
Spíš by mě docela zajímalo, co by tebe nejvíc povzbudilo při smrti dítěte, jak jsem se tam ptala, ale o tom nepíšeš.
Zkus připustit alespoň to, že ostatní mohou mít taky dobré pohnutky, i když třeba něco zvorají.
I když to bolí, ale vždy je lepší pravda než milosrdná lež, ne? Připodobnil bych to k vánocům a kdo nosí dárky. Jde taky o děti a slyší v mnohých rodinách milosrdnou lež. Rozhodně je lepší říci rodičům, že jejich dítě teď odpočívá, nemusí se nikdo zmiňovat o jeho neexistenci, stejně to milosrdně dělal Ježíš, neříkal vždy, že někdo umřel a tudíž neexistuje, ale mnohokrát říkal, že usnuli, spí apod. To je mi milejší než obviňování Boha, že je tak krutý a bere rodičům jejich dítě, aniž by měli možnost se radovat společně s dítětova života, že?
No, asi jak kdy. V případě těch vánoc, to nevidím jako lež, ale jako takovou pohádku pro děti, takovou iluzi. Já se jen chci vrátit k tomu, že můžou být někteří lidé, které může uklidnit, že jejich malé dítě je u Boha - tudíž v bezpečí, větším než tady na zemi - a může je to motivovat vydržet tu tragedii, protože se těší, že se s ním tam pak setkají. Nevidím na tom nic tak hrozného, říct jim to, pokud jim to ale pomáhá, jinak pochopitelně ne. Je to taková lidská představa Božích věcí.
Pořád je to mnohem lidštější, než zakázat lidem tady na zemi, aby se se svými živými vnoučaty neviděli kvůli náboženskému přesvědčení! To je jakoby už umřeli a přitom tu jsou!
Pořád je to mnohem lidštější, než zakázat lidem tady na zemi, aby se se svými živými vnoučaty neviděli kvůli náboženskému přesvědčení! To je jakoby už umřeli a přitom tu jsou!
To nebylo a není jen za komunistů, ale vždy a všude.. A nebo tě odsoudí také protiprávně. A za několik, desítek let po tvé popravě, řeknou jiní, že to byl justiční omyl.
Tady ale se mluví o Božím spravedlivém soudu. Tak jej nepřirovnávej ke komunistům.. A neznevažuj jej tím..
To bych si teda, dědo, ale nedovolila a mrzí mě, že ti to tak připadalo.Tady ale se mluví o Božím spravedlivém soudu. Tak jej nepřirovnávej ke komunistům.. A neznevažuj jej tím
Já jen odpovídala Pavlovi, který napsal , že
Ani ve světě se nesoudí dvakrát za stejnou věc.
Takže já na to jenom reagovala.
Jsi na mě nějaký přísný...
Strana 7 z 15 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15
Svědkové Jehovovi a Strážná věž :: Bible, víra, křesťanství, zkušenosti :: Člověk (duch, duše, tělo)
Strana 7 z 15
Povolení tohoto fóra: